درس هفتم- پوسته ها، ابزارک ها و ویرایشگر
در درس «آشنایی مقدماتی با قالب» به طور گذرا تلاش شد تا شما را با نحوه استفاده از پوسته ها آشنا کنیم. در اینجا به طور کامل توضیحی در مورد قالب ها و نحوه استفاده از آنها بیان می کنیم.
نمایش بخشی است شامل زیرمجموعه هایی مانند پوسته ها٬ ابزارک ها٬ فهرست ها و... که برای ویرایش شکل و ظاهر تارنما به اضافه افزودن بعضی قابلیت ها برای بالاتر بردن کارایی و انعطاف پذیری سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. این بخش را با نحوه کار کردن با پوسته ها آغاز می کنیم و تلاش می کنیم که با هم تک تک این مفاهیم را باز کرده و به طور کاملا کاربردی آنها را بیان کنیم.
پوسته ها
پوسته یا همان قالب در واقع هسته نمایانگر شکل و فرم تارنما است که با کمک از آن می توان ظاهر تارنما را به صورت های متفاوت و حرفه ای درآورد. قبل از هر چیز باید به این نکنه اشاره کنیم که شما باید پوسته را با توجه به نیاز خود و کارکرد تارنمای خود انتخاب و نصب کنید. برای نمایش پوسته ها در بخش نمایش بر روی پوسته ها کلیک کنید. صفحه پوسته ها دارای دو قسمت اصلی است: مدیریت و نصب پوسته ها.
در قسمت مدیریت پوسته ها شما قادر خواهید بود که مجموعه ای از پوسته های نصب شده بر روی وردپرس خود را مشاهده و هر کدام را که خواستید به راحتی هر چه تمام نصب و راه اندازی کنید.
نصب پوسته ها
با کلیک بر روی نصب پوسته ها به این صفحه ای مانند تصویر زیر راهنمایی خواهید شد.

نکته مهم: برای استفاده از این قسمت حتما باید به اینترنت وصل باشید٬ چرا که این پوسته ها از تارنمای وردپرس بر روی وردپرس شما دریافت و نصب می شوند. البته اگر قبلا قالبی را دریافت کرده باشید و بر روی رایانه خود داشته باشید، باز هم می توانید از این قسمت استفاده کنید. با فرض بر اینکه شما به اینترنت وصل هستید و یا اینکه قالبی را بر روی رایانه خود دارید به بحث خودمان ادامه می دهیم.
نصب پوسته از روی رایانه
در قسمت بالای صفحه نصب پوسته ها عباراتی برای جستجو بین پوسته ها وجود دارد.

اگر بر روی عبارت «بارگذاری» کلیک کنید قسمتی نمایان می شود که برای دریافت قالب فشرده شده با فرمت (zip) است. بر روی دکمه Browse... کلیک کرده و پوسته خود را انتخابت و آن را با فشردن دکمه نصب به وردپرس خود ارسال کنید.
بعد از ارسال از شما درخواست می شود تا از سه گزینه «پیش نمایش زنده»٬ «فعال کردن» و «بازگشت به برگه پوسته» یکی را انتخاب کنید. که البته با توجه به واضح بودن این مفاهیم توضیح خاصی داده نمی شود.

اگر می خواهید پوسته ارسال شده فعال شود روی گزینه «فعال کنید» کلیک کنید.
با مراجعه به تارنما مشاهده می کنید که پوسته عوض شده است.
نصب پوسته از تارنمای وردپرس
اگر بر روی «جستجو» کلیک کنید در حالی که به اینترنت وصل هستید شما لیستی در حدود ۷۰۰ یا ۸۰۰ قالب آماده وردپرس مشاهده می کنید که آماده دریافت و نصب برای شما به طور کاملا رایگان هستند. البته انتخاب از بین ۷۰۰ پوسته باید کار دشواری باشد، پس به شما پیشنهاد می کنم که از صافی ای که وردپرس در اختیار شما گذاشته استفاده کنید و بنا بر نیاز یا سلیقه خود ویژگی های مورد نظر خود را بدهید تا پوسته هایی نزدیک به نیاز خود را ببینید.
این صافی ها در چند قسمت قابل کاربرد هستند. به طور مثال شما می توانید از صافی رنگ برای رنگ دلخواه خود و یا ستون ها در انتخاب تعداد ستون ها برای پیدا کردن پوسته مورد نظر خود استفاده کنید و دکمه یافتن پوسته ها را بزنید.

همانند قبل وردپرس لیستی از قالب ها را برای شما ردیف می کند اما این بار با توجه به صافی های شما این لیست کوچک تر می شود.
برای نصب کافیست بر روی کلمه نصب کلیک کنید و بقیه کار مانند قبل خواهد بود. البته توجه داشته باشید که تنها دریافت پوسته کافی نیست و اگر شما می خواهید از پوسته نصب شده استفاده کنید باید آن را در قسمت مدیریت پوسته ها فعال کنید.

حال به تارنما رجوع کنید و حاصل کار خود را ببینید.
آشنایی با ابزارک ها
ابزارک ها برنامه های کوچکی هستند که به منظور انجام کارهای مشخصی نوشته و در کنار قالب به شما خدمت می کنند. این بدین معنی است که اصولا ابزارک ها به طور پیش فرض در قالب ها گنجانده شده اند. به طور مثال شما در کنار قالب خود می توانید ابزارکی مانند تقویم٬ دسته ها و... را در تارنمای خود نمایش بدهید.
کار با ابزارک ها
برای استفاده از ابزارک ها باید به بخش نمایش واقع در ستون راست و زیرمجموعه ابزارک ها بروید. با کلیک بر روی گزینه ابزارک ها وارد صفحه می شوید و می توانید نمونه هایی از ابزارک های موجود را مشاهده کنید.

در این صفحه کادری را با نام ابزارک های در دسترس مشاهده می کنید که شامل ابزارک هایی است که شما می توانید از آنها استفاده کنید.
در سمت چپ صفحه٬ کادرهای دیگری هستند با نام Sidebar و... که برای استفاده از هر ابزارک دلخواه باید آن را به این کادرها کشیده و رها کنید. این کادرها در اصل همان پشتیبانی قالب ها از ابزارک ها هستند. یعنی هر قالب یا پوسته با توجه به قابلیت نهاده شده در آن، توانایی داشتن فضاهای (کادرهای) مختلفی برای استفاده از ابزارک ها دارند.
همانطور که گفته شد ابزارک ها براساس قابلیتی که در قالب ها گذاشته می شوند در قسمت های مختلف تارنما قابل استفاده هستند. به طور مثال قالب Fragrance که در حال حاضر نصب شده است، دارای دو قسمت برای نمایش ابزارک هاست. این دو قسمت با نام های Sidebar و Bottombar در قسمت چپ نمایان هستند. حال برای افزودن هر ابزارکی باید آنرا کشید و در این محل ها انداخت. ما در اینجا از ابزارک تقویم و نوشته های تازه در قسمت bottombar و جستجو٬ دسته ها و اطلاعات در قسمت Sidebar استفاده می کنیم.

حال اگر به سراغ تارنما برویم، این ابزارک ها را در محل های خود مشاهده می کنیم.

معرفی ابزارک ها
اگر به نام هر کدام از این ابزارک ها دقت کنید متوجه می شوید که می توانید کارایی آن را حدس بزنید. به طور مثال ابزارک «آخرین دیدگاه ها» برای شما لیستی از آخرین دیدگاه های نوشته شده در تارنمای تان را ارائه می دهد٬ و یا ابزارک «بایگانی» لیستی از نوشته های بایگانی شده شما با توجه به ماه ارائه می کند.
برای آشنا شدن بیشتر با هر یک از این ابزارک ها باید آنها را به قسمت کادر ابزارک ها کشیده و نتیجه حاصله را مشاهده کنید تا به کارایی و نحوه عملکرد یکایک آنها پی ببرید.

سربرگ٬ پس زمینه و...
این گزینه ها که در بخش نمایش مشاهده می کنید با توجه به قالب ها٬ گوناگون هستند، یعنی قالب ها به طور پیش فرض گزینه هایی اینچنینی را شامل می شوند که برای ویرایش پوسته مورد نظر گنجانده شده اند، اما معمولا گزینه هایی مانند سربرگ و پس زمینه در بیشتر قالب ها وجود دارند.