سيستمعامل 32 بيتي و 64 بيتي در ظاهر با هم تفاوتي ندارند به همين دليل ممکن است ندانيد که ويندوز شما کداميک از اين دو است. سادهترين راه براي پي بردن به اين موضوع اين است که وارد Control Panel شويد و به دنبال System بگرديد. اين کار را با يک کليک راست روي My Computer و انتخاب Properties نيز ميتوانيد انجام دهيد.
وقتي در مورد سيستمهاي 64 بيتي صحبت ميشود بايد بين دو مفهوم محاسبات 64 بيتي که براي رسيدن به کارآيي بالاتر و آدرسدهي 64 بيتي که براي پشتيباني از حجم بالاتري از حافظه به کار ميروند، تفاوت قائل شد. سيستم 64 بيتي براي پشتيباني از اطلاعات 64 بيتي از رجيسترهاي 64 بيتي استفاده ميکند. اين سيستمها از آدرسدهي داخلي 64 بيتي استفاده ميکنند که حجم حافظه قابل آدرسدهي را به 16 گيگابايت ميرسانند در حالي که در سيستمهاي 32 بيتي حداکثر حافظه قابل آدرسدهي، 4 گيگا بايت است. براي کار با سيستمعامل 64 بيتي به پردازنده 64 بيتي نياز است. اکثر سيستمهاي 64 بيتي قادرند نرمافزارهاي 32 بيتي را در حالت سازگاري يا Compatibility Mode اجرا کنند.
با نصب سيستمعامل 32 بيتي روي پردازنده 64 بيتي، در واقع از تمام تواناييها و قدرت اين نوع پردازندهها استفاده نخواهد شد. در حالي که يک نرمافزار 64 بيتي چنان چه ساختار درستي داشته باشد، روي سيستمعامل 64 بيتي بسيار بهتر اجرا ميشود. به علاوه نرمافزارهاي 32 بيتي هم با سرعت تقريبا يکساني روي هر دو نوع سيستمعامل اجرا خواهند شد.
برای افزایش آگاهی میتوانید سوال ذیل را هم مطالعه فرمایید :
آیا میتوان از 4 گیگ رم در سیستم عامل 32 بیتی ویندوز 7 استفاده کنم ؟